En Primeur – #BDX2017

En Primeur – Bordeaux 2017 – Benconi Vinimport vil igen i år være i Bordeaux til En Primeur for at vuderer kvaliteten af 2017 årgangen. Priserne vil løbende blive offentlig gjort fra april til juni 2018.
Meget er allerede skrevet og sagt om 2017-årgangen fra Bordeaux. Det er nok ikke undgået vininteresseredes opmærksomhed, at dele af vinmarkerne i Bordeaux blev ramt af frost i april 2017. Det er dog vigtigt at understrege, at frost ikke har betydning for kvaliteten af vinen men kun for mængden af producerede flasker.

Højre side er generalt hårdt ramt, hvorimod venstre side stort set ikke er ramt af frosten,  pånær Pessac-Leognan og Sauternes. Vinene på venstre side er mere elegante end powerfulle (som i 2015 & 2016) i 2017.

Det er dog meget forskelligt, hvor meget de enkelte slotte har mistet i produktion. Château Conseillante har mistet 15% af deres normale produktion, hvorimod L’Evangile, som er nabo’en har mistet alt deres Cabernet Franc og har for første gang nogensinde lavet deres vin på 100% Merlot.

Pomerol – Man skal være meget selektiv med sin udvælgelse på højre side i år.
Saint-Emilion – Jeg synes, at mange slotte i Saint Emilion trods lille mængde grundet frosten er sluppet godt fra 2017-årgangen.
Pessac-Leognan – Har lavet fremragende hvidvine i år. Rødvinene skal man være mere selektiv med.
Sauternes – Mange gode med Doisy-Daëne “L’Extravagant”, Guiraud og Yquem som de helt store vindere.
Margaux – Dele af Chateau Margaux’s marker, som de bruger til deres anden vin, blev reduceret med 50%.! blandt vinderne i Margaux er Chateau Palmer.
Saint-Julien – Stort set uberørt af frosten og har lavet ganske gode vine. Vindere er Leoville Barton, Leoville Poyferre og Las Cases.
Pauillac – Det er nok her man finder de allerbedste vine i 2017-årgangen. Ingen frost.!
Mange vindere….
Saint-Estephe – Ingen frost. Elegante vine er kendetegnet for Saint-Estephe i 2017 med Cos d’Estournel som vinder.

Konklusionen må være, at dette års keyfactor er udbudsprisen, da mange har lavet rigtig god vin dog ikke i nærheden af 2015 & 2016, men bedre end 2014. Mange har dog også mistet store dele af deres normale produktion, hvilket uden tvivl vil afspejle sig i prisen.

Hvis du er interesseret i at modtage vores prospekt om Vininvestering, så udfyld nedenstående og du vil blive kontaktet.