En Primeur – #BDX2018

En Primeur – Bordeaux 2018 – Benconi Vinimport har igen i år været i Bordeaux til En Primeur for at vuderer kvaliteten af 2018 årgangen. Priserne vil løbende blive offentlig gjort fra april til juni 2019.

Pomerol – Kæmpe næser, intense vine over hele linjen. Violette og Trotanoy var i særklasse.
Saint-Emilion – Vejret har været god ved merlot druen i år. Flotte næser og frugtige vine. Mange med perfekt balance. Pavie og Canon som outstanding.
Pessac-Leognan – De røde havde fin oak og tobak i næsen. intense i munden med en lang eftersmag. De hvide havde store næser af pærer. fin fylde i munden. Haut Brion og La Mission var en fornøjelse at smage.
Sauternes – Mange producenter i Sauternes havde problemer med vejeret både hagl storme og meldug var synderen. Guiraud fik ødelagt det meste af hagl og har ikke kunne producerer deres første vin.
Margaux – Flere slotte havde store problemer med meldug, hvilket har resulteret i at Palmer er produceret i meget små mængder og ingen Alter Ego i 2018.! Kvaliteten i Margaux er meget svingende, flere med meget små næser, ingen krop og korte i eftersmagen, dog har Château Margaux lavet en formidabel vin. Perfekt balance, Røde bær, silke i munden, lang eftersmag. WOW.
Saint-Julien – Vinene fra Saint-Julien var under middel, ingen næse, svag krop og mange tanniner. Enkelte havde produceret noget brugbart. Leoville Poyferre og Beychevelle.
Pauillac – Flere slotte har haft voldsomme problemer med meldug, bla. har Pontet Canet mistet 2/3 dele af deres normale produktion.! Men kvaliteten af den sidste 1/3 del var virkelig god.
Andre gode var Pichon og Comtesse og Latour (ærgerligt at de ikke kommer som EP).
Saint-Estephe – Høj kvalitet fra producenter som Calon Segur og Cos d’Estournel.