Vil du gerne have mere ud af dine penge, så skal du investere i vin.

Investering i vin har vist sig at være en af de bedste investeringer, hvis man altså køber de rigtige vine. Den årlige værdistigning overgår alle andre traditionelle investeringer som guld, sølv, aktier, obligationer og fast ejendom.Vin i en bestemt årgang vil der aldrig blive mere af, hvorimod aktier kan der altid udstedes flere af. Som tiden går bliver der mindre og mindre af en bestemt vin og årgang, dvs. udbuddet falder og efterspørgslen stiger og dermed også værdien. Med stigende velstand verden over stiger efterspørgslen på klassificerede vine fra Bordeaux og her er der regler, der gør, at slottene ikke må udvide eller tilkøbe Grand Cru vinmarker. Det betyder, at der ikke kan produceres mere vin end nu. Med begrænset mængde og stigende efterspørgsel, stiger prisen.Det kræver erfaring, viden og et godt lokalt netværk for at kunne finde og få fat i de helt rigtige vine med det største investeringspotentiale.

Det har vi i Benconi Vinimport vi har 40 års erfaring i vinbranchen og har de sidste 10 år beskæftiget os med vininvestering.

Vininvestering bygger på tillid og tryghed.

 

Hvordan Investerer man i vin.?

Grundlæggende er der 2 måder at investere i vin på:

 1. Den traditionelle er, at man køber nogle flasker fra et eller flere kendte slotte hos sin vinhandler og så henlægger dem et antal år, inden man sælger dem igen. Det vil typisk ske gennem et auktionshus. Her skal man være opmærksom på, at auktionshuset beregner sig et relativt højt honorar for at sælge vinen normalt mellem 15 og 20 %. Så der skal være sket en relativ stor værdistigning dvs. at man skal have vinen liggende en del år, før der er en ordentlig fortjeneste at hente.
 2. En Primeur vininvestering betyder, at man køber vinen inden den kommer på flaske altså mens den stadig ligger på fade. Det er kun professionelle vinfirmaer, der gennem négocianter kan købe vin En Primeur. Man kan så sælge vinen igen, enten når den er kommet på flaske eller vente yderligere nogle år, inden man sælger igen. Vinen kan sælges på den eneste børs, der kun køber og sælger vin,  Liv-Ex i London. Man skal være godkendt til at handle på Liv-Ex. Benconi Vinimport er som et af de få danske vinfirmaer godkendt til at købe og sælge vin på Liv-Ex. Her er honoraret ved salg langt lavere (typisk 2-8 %) end ved et traditionelt salg gennem et auktionshus.

 

Når vi udvælger vin En Primeur til investering sker det ud fra følgende faktorer:

 1. Slottes renommé og historie.
 2. Årgangens generelle kvalitet i det pågældende område.
 3. Vejr- og jordbundsforholdene for det pågældende slot.
 4. Årsproduktion. (antal flasker produceret det pågældende år)
 5. Vurdering og point fra kendte vinanmeldere.
 6. Prishistorie for slottes vine.
 7. Generelle vintrends.
 8. Investeringsprofil hos vores kunde.
 9. investeringhorisont.
 10. Vinens estimerede levetid

 

Hos Benconi Vinimport kan du investere i vin på 3 måder

 1. En Primeur – Benconi Vinimport rådgiver dig om, hvilke vine du skal investere i, efter at Benconi Vinimport har smagt de pågældende vine ved den årlige En Primeur smagning i Bordeaux i april. Derefter vil vi analysere selve årgangen, vinen og evt. potentiale. Når det er gjort, vil vi lave en portefølje ud fra din tidshorisont. Når vinen bliver frigivet, kan du selv bestemme, om Benconi Vinimport skal opbevare vinen eller om du selv vil. Der vil også være mulighed for at få vinen opbevaret på toldlager i Frankrig eller i London. Som En Primeur kunde hos os har du mulighed for at komme med til den årlige En Primeur smagning i Bordeaux som foregår i april måned.
 2. Udvælg selv din En Primeur vin – Du kan også selv vælge at købe din En Primeur vin ud fra vores udbud. Du skal blot betale vinen pris. Når vinen bliver frigivet og kommer på flaske 1½ – 2 år efter købet, vil du få den leveret med pålagt moms og gældende afgifter.
 3. Køb af investeringsvin på flaske – Man kan også vælge at vente med at købe vinen, til den er kommet på flaske og er blevet ratet (fået points 0 – 100) af de førende vineksperter. Benconi Vinimport vil rådgive dig om køb og salg af de vine, som vi mener har mere potentiale og sammensætte en portefølje,